keskiviikkona, syyskuuta 19, 2007

Pakko painaa pitkää päivää

Eilen oli vuorossa taas kankaanpainantaa. Tulostin netistä kasan erilaisia sabluunoita ihan paniikissa kun ajattelin että multa loppuu tekeminen kesken. Kurssikerta on kuitenkin 3,5 tuntia. Niinhän siinä sitten kävi että häthätää ehdin yhden sabluunan leikata ja painaa :) (Otsikko muuten tulee siitä että lähdin aamulla klo 7 töihin ja tulin kotiin kurssin jälkeen klo 21.)

Tämä malli on ilmainen malli Ottobren sivuilta. Suurensin tuota sen verran että koko on 10 cm * 14 cm. Oikean puoleiset on kaikki painettu sinisellä, jossa on pari tippaa mustaa seassa. Kuvasta näkee vähän osviittaa siitä miten kankaan väri vaikuttaa lopputulokseen. Vasemmalla olevat on tehty kohopastalla, joka "turpoaa" lämmitettäessä ja tekee kuviosta kolmiulotteisen.


Hmpf. Syksy on ihanaa aikaa mutta tuotoksien kuvaamisesta tulee taas astetta haastavampaa. Alarivissä värit on suurinpiirtein oikein. Ylärivin tilkut on kuvassa tummempia kuin luonnossa.

perjantaina, syyskuuta 14, 2007

Villaa ylle

Otin itseäni niskasta kiinni ja ompelin Raksun haalariin sen vetoketjun kun Pekka lupasi jo yöpakkasia. Mä en kyllä osaa kiinnittää vetskaria siististi neuleeseen. Tai mun ongelma taitaa olla se että reunassa on aina 1-2 löysää silmukkaa, jotka normaalisti saa piilotettua saumanvaraan. Kuvassa on vielä Tiitinkin haalari joka on tehty viime talvena. Ohje molempiin on Novitan talvi 2004 lehdestä.


Raksun haalari on Nallea ja sitä kului 120 cm kokoon 490 grammaa. Värit on Raksun itsensä valitsemat ja raidat generaattorista. Tätä varten ostin muuten elämäni ensimmäiset Additkin. Harmi vaan että kaupassa oli ainoastaan bambuisia, joista en niin kauheasti välitä. Pakko oli kuitenkin ne ostaa kun olin piristyksen tarpeessa :) Tiitin haalari on tehty 7-veikan karkkivärisistä raitalangoista (2 kerrosta vuorotellen kumpaakin) ja sillä on painoa 458 grammaa ja koko muistaakseni 90 cm.

torstaina, syyskuuta 13, 2007

Sairastuvalta päivää

Mikä kumma siinä on että asiat ei voi koskaan mennä ihan putkeen? Heti kun tyttö sai terveen paperit niin sairastuin itse :( Melkein kuukausi saikkua nyt takana ja ensi maanantaina menen kokeilemaan josko työnteko jo onnistuisi. Valmistuneita töitä on tasan nolla vaikka nyt ei voi syyttää edes ajanpuutetta kun lapset on kuitenkin ollut hoidossa päivisin. Raksun villahaalarista puuttuu vielä vetoketju ja Tiitin villatakista napit. Kuka jaksaisi viimeistellä nuo?

Lankoja en ole viimeaikoina ostellut, mutta kangasta sitäkin enemmän. Pitää nääs kerätä varastoa kun tilasin uuden ompelukoneen. Harmi vaan että se ei taida ehtiä perille enää tällä viikolla. Mieskin lähtee vielä ensi viikoksi työmatkalle -> ei ehdi iltaisinkaan tekemään mitään.

Tiistaina alkoi kansalaisopiston kankaanpainanta kurssi ja tässä olisi ekat aikaansaannokset. Sininen on tehty aurinkotekniikalla ja Raksu jo ilmoitti että tuosta sinisestä tulee sitten hänelle kirjastokassi.


Vihreä on painettu seulan ja raakelin avulla. Vähän on ärtsyt värit mutta kun ei saanut itse valita... Tämä päätynee ihan vaan mallitilkuksi mun tekniikka-kansioon.