keskiviikkona, lokakuuta 24, 2007

Vihdoinkin

Täällä on ollut ihan jättikiva postiviikko! Maanantaina saapui vihdoinkin uusi ompelukone. Tätä on ihasteltu ja ihmetelty niin hartaasti että piti ihan dokumentoida tuo paketin avauskin :) Yhtään pistoa ei vielä ole otettu, vaan kunnon käyttöohjefriikin tavoin olen lukenut manuaalia.



Tiistaina saapui kasa kirjoja Book Depositorysta. Vähän ammattikirjallisuutta ja pari perusteosta neulonnasta. Sitä aina hullaantuu tilaamaan useamman kirjan kerralla, vaikka postimaksuja ei peritäkään.


Tänään saapui vielä sähköpostiin kutsu Ravelryyn. Pitäiskö palkata lastenhoitaja, kokki ja siivooja? Tuolla voisi viettää aikaa ihan tolkuttomasti.

On täällä käsitöitäkin tehty, mutta suurin osa on purettu samantien. Yksi käsveska odottaa huovutusta, mutta lisää siitä sitten kun se on käynyt pesukoneessa.

keskiviikkona, lokakuuta 10, 2007

To-do lista

Syksyn flunssaputki on nyt korkattu. Tällä kertaa se olin onneksi minä joka sairastui viimeisenä. Saikkupäivä ihan omassa rauhassa :) Aamupäivän olen viettänyt Suuri Käsityölehti arkistoni parissa ja viimeistellyt kesällä aloittamani urakan. Excelissä on nyt 127 riviä. Eli vaikka toteuttaisin yhden projektin viikossa, menisi aikaa silti melkein 2,5 vuotta. Ja tästä listasta puuttuu vielä Modan, Novitan, Ottobren, lukuisien kirjojen, netin ja omanpään suunnitelmat...

Viikonloppuna kaivettiin lasten talvivaatteita varastosta ja sieltä pöllähti ilmoille myös yksi varhaistuotantoa oleva aikaansaannos. Olin jo unohtanut tämän olemassaolon.


Tein tämän yläasteen käsityötunnilla vuonna 1990 tai 1991. Koko on noin yksivuotias ja kaavat sovellettiin pienentämällä. Siitä löytyy rintataskun lisäksi myös hihan halkio ja laskokset. Tämä oli silloin hurjan söpö, mutta ei kuitenkaan ole tullut omilla lapsilla pidettyä. Raksulle se tuntui liian tyttömäiseltä ja Tiitille liian poikamaiselta :)

keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Elonmerkkejä

Vihdoinkin sain valmiiksi Tiitin Miau-neuletakin. Tämä on aloitettu jo toukokuussa ja nappien ompelussakin vierähti miltei kuukausi. Lankana on Novitan Nalle ja silmukkamääriä sovellettu Knitters handy bookista.


Ihkaensimmäiseksi intarsia kokeiluksi tämä on ihan ok, mutta en mitenkään varsinaisesti ihastunut tuohon tekniikkaan. Eniten harmaita hiuksia aiheutti ääriviivojen kirjailu. Aina sieltä alkaa pilkistää se alkuperäinen silmukka. Sopivat napit tähän löytyi jo kesällä :)

Kankaanpainantaa jatkoin viikko sitten Ottobren pöllöillä. Kuvia tulee vasta nyt kun jouduin jättämään ne opistolle kuivumaan. Vähän nuo on psykedeelisen näköisiä, mutta mä tykkään.


Eilen kokeiltiin reaktiiviväreillä värjäystä. Mulla ei ollut mitään sopivia kankaita värjättäväksi, niin heitin pataan kulahtaneen kotipaidan jossa oli kestotahroja. Nyt ei tahroja enää erota ja värikin osui aika lähelle haluttua. Kokeilin tähän uudenlaista sidontaa ja siitä tuli ihan kivan näköistä, ei liian jyrkkää kontrastia.


Lisäksi kokeilin liukuvärjäystä, mutta se paita on vielä narulla kuivumassa. Ensi viikolla olisi tarkoitus tarjota vielä yhdelle puserolle uusi elämä.