torstaina, marraskuuta 15, 2007

Liikenneruuhka

Tuntuu että nykyään kaikilla lasten synttärikutsuilla annetaan vieraillekin lahja kotiinviemiseksi. Tämä sotii vähän mun ajatusmaailmaa vastaaan, mutta miltei pakko mennä virranmukana. Hiekkalaatikon nokkimisjärjestys on niin tiukasti sidottu siihen kenellä on parhaat synttärikemut. Kiristyskeinonakin synttäreitä käytettään päivittäin. Tiiti (2,5 v) toteaa aina kun komennan häntä että: "sä et äiti pääse mun synttäreille!"

Jotain piti keksiä tähän lahjusongelmaan. Ajatus lähti siitä että Raksu itse on kova piirtämään ja maalaamaan. Autotkin on lähellä sydäntä joten pohdittiin yhdessä että josko ne vieraat voisi vaikka askarrella ne kotiinviemiset itse, ja ne liittyisi jotenkin autoihin. Päädyttiin autoaiheiseen lippuun. Proton toteutin vahakaaviolla kankaanpainantakurssilla. Tarkoitus olisi että lapset sitten värittävät kangasväreillä nämä kuvat ja sitten kiinnitetään ne keppeihin kiinni. Raksu hyväksyi suunnitelman :)

Menetelmänä on suoraan seulalle vahalla piirretty kuvio. Vahalla peitetään kaikki alueet joihin ei haluta väriä. Sinipohjaiset on painettu kohopastalla, eli ne kohoaa kankaasta kun niitä lämmitetään. Tällä menetelmällä tulee ihanan rosoreunaista viivaa. Vähän kuin lasten piirtämää.

Kun tilkut oli painettu oli mulla vielä kohopastaa ja aikaakin sopivasti jäljellä, joten painoin autoja sitten ihan sikin sokin ruskealle kankaanpalalle. Siitä tulikin liikenneruuhka :) En vielä tiedä mitä tuosta teen. Aluksi ajattelin pingottaa sen kehykseen ja seinälle, mutta tuo ei värinä sovi oikein mihinkään meidän huoneeseen. (En uskalla vielä ehdottaa sisäpintojen remppaa kun on vasta puoli vuottaa täällä asuttu :)


Stencilrystä löysin tällaisen lohikäärmeen sabloonan. Pakkohan sitä oli kokeilla että onnistuuko tuon veistäminen ja onnistuihan se. Aikaa kyllä kului (ja lihasrelaksanttia jumittuneeseen hartiaan). Näitä tilkkuja on nyt sitten tsiljoonaa eri väriä, eikä mulla ole hajuakaan mitä niillä tekisin. Onko kellään ehdotuksia?

2 kommenttia:

Susanna kirjoitti...

voi toi lohikäärme on upea! mulla varmaan menis selkä lopullisesti lukkoon jos yrittäis tuota veistää :D.

Synttärikiristys on tuttua täälläkin. Pihan pojatkin uhkailee jo puol vuotta etukäteen, että sä et sitten pääse mun synttäreille... Toi autoviirijuttu on loistoidea. mä myöskään en ymmärrä että vieraillekin pitää jaella lahjoja... Mut olen kyllä huomannut, että lapset osaa arvostaa, jos juhlissa tehdään yhdessä jotain, niin että aikuisetkin osallistuu.

Pikku pikku kirjoitti...

tulin vain sanomaan että mielettömän suloinen tuo liikenneruuhka! lohikäärmeet ovat myös todella mahtavia, laita kuvia kun olet keksinyt mihin ne lopulta päätyvät! =)