perjantaina, tammikuuta 12, 2007

Saumurikurssi, Ottobre ja muuta horinaa

Eilen alkoi kansalaisopiston saumurikurssi. Oli tosi kiva ommella hyvässä seurassa. Nyt kun asutaan ahtaasti väliaikaisessa asunnossa, ei oikein olekaan muuta ompelumahdollisuutta kuin tuo 3 tuntia viikossa. Tuolta kurssilta haen lähinnä niksejä ja kikkakolmosia saumurin käyttöön. Tähän asti olen käyttänyt sitä lähinnä huolitteluun ja suoran sauman ompeluun. Aika vapaasti saa valita mitä tekee ja nyt ensimmäisellä kerralla ompelin vain harjoituskappaleita erilaisista kaula-aukoista. Ne ei tunnu koskaan onnistuvan pelkällä saumurilla, mutta viimeinen versio oli jo ihan kelpo kaulus.

Uuden Ottobre lehden kaappasin mukaan kauppareissulla. Sen verran selasin kaupassa että siellä oli aivan ihanan mekon ohje. Niitä pitää tehdä Tiitille kesäksi parikin kappaletta. Raksulle on vähän hankalampi löytää ohjeita kun tuntuu että pojille on aina niitä perushousuja ja paitoja. Lisäksi Raksusta on jo tullut vähän nirso ja kaikki äitin tekemät vaatteet ei enää kelpaakaan. (Ei sen puoleen kaupasta ostetutkaan jos ei ole itse ollut mukana valkkaamassa.)

Neulerintamalla tapahtuu hidasta edistystä. Shetland triangle odottaa viimeistä kaaviota ja pingotusta. Pian pitäisi saada sekin tehtyä kun sitä tarvitaan häissä jo kolmen viikon kuluttua. Lisäksi olen jo kauan kaivannut mustaa ihan perusvillatakkia työkäyttöön t-paitojen päälle. Aikataulut on niin kireitä että en ehtinyt kaupunkiin ja hain sitten Vaparista vaan mustaa Nallea.

Raksallakin tapahtuu: nyt on tiilikatto pään päällä ja keittiökalusteet valittu. Vielä 109 päivää arvioituun muuttoon...

Ei kommentteja: