lauantaina, huhtikuuta 05, 2008

Valmiita ompeluksia

Tässä nyt vihdoinkin niitä lupaamiani valmiita ompeluksia. Pääsiäisenä tekaisin itselleni nopean trikoopaidan SK 06/2006 ohjeilla. Olen jo pitkään metsästänyt hyvän perusraglanin kaavaa. Tämä oli ihan kiva mutta ei kuitenkaan täydellinen. Kaula-aukko on melko avara ja malli on muutenkin yläosastaan aivan eri väljyysluokkaa kuin alaosasta. Etsintä jatkuu... Saa vinkata jos tietää mistä voisi löytyä.


Lapsille tein hupparit Eurokankaan pumpulinpehmeästä pörrökankaasta. Ne on kyllä ihanan pehmeät, mutta talo on vieläkin täynnä vaaleanpunaista ja vihreää nukkaa. Kaavat on Ottobre 2/2008 lehdestä (aika rankasti) muokatut. Lapset on tyytyväisiä ja niin on äitikin.


Nämä olikin ensimmäiset työt, jotka on tehty uudella työpöydällä ja kyllä kelpaa. Enää ei tarvitse kerätä koneita pois keittiönpöydältä vaan ne saavat olla esillä koko ajan.

Olen huomannut että tänne blogiin tulee päivitettyä vain silloin kun saa jotain valmiiksi. Ehkä mun pitäisi ruveta kirjoittamaan myös välipostauksia, koska seuraavaksi vuoroon pääsee Neulovan nartun innoittamana Tilda-täkki. Siihen voi mennä aikaa :)

p.s. Puikot on edelleen telakalla

3 kommenttia:

Leena kirjoitti...

Oletkos nähnyt kirjaa nimeltä Joka tyypin kaavakirja? Siinä on ainakin raglanpaidan kaava, ja lisäksi muita peruskaavoja ja yleisiä muokkausohjeita (ainakin mulle hyödyllisiä :D).

Kirsi kirjoitti...

Ihania juttuja olet saanut valmiiksi.

Satu kirjoitti...

Lentokala: Pitääkin pistää tuo kirjastosta varaukseen. Olen jotenkin sivuuttanut tuon kun nimi kuulostaa siltä että ei sitä kehtaa tällainen 30-kymppinen täti edes selailla :)

Kirsi: Kiitos. Töiden painotus aina vaihtelee neuleiden ja ompelun välillä. Nyt on selkeä ompelukausi.