keskiviikkona, heinäkuuta 22, 2009

Heippa taas

Ideoita ja materiaaleja on mutta mistä saisi vielä aikaa? Kevät ja kesä on menneet täysin pihahommissa, matkustellessa, mökkeilleissä ja haaveillessa. Kameran akkukin kuoli joten en saanut kuvailtua tuotoksiani. Lamaa on torjuttu oikein urakalla, niin en sitten enää raaskinut ostaa uutta kameraa vaikka se toivelistalla onkin.

Tässä on nyt vähän sekalaista seurakuntaa edellisten kuukausien aikaansaannoksista, mutta postaan kaikki samaan. Nimittäin jos vanhat merkit pitää paikkansa niin seuraavaksi postaan jouluna ;)

Tämän hameen tein Tipsulle jo kevättalvella. Ohje on Ottobresta 5/2006. Valkkasin mallin ihan sillä perusteella että kankaat ja samettinauhat löytyi varastoista. Tekoprosessi oli jotenkin nihkeä ja tekele näytti täydeltä sudelta. Tämä oli kuitenkin se ruma ankanpoikanen josta kuoriutui Tipsun lempihame. Äitikin kyllä tykkää lopputuloksesta. Vähän pistää silmään tuo sinisen ja vaaleanpunaisen välinen jyrkkä kontrasti. Jos teen mallin uudestaan niin valitsen vähän toisiaan lähempänä olevat värit.

Kesällä Tipsu sai myös rimpsuhameen. Kankaat on jämäpaloja Tilda-tilkkutäkistä (joka on vieläkin työn alla...) ja malli ihan "omasta päästä". Tämä oli kyllä niin söpöä ja makeaa että ei tehnyt edes mieli karkkia sinä päivänä kun tämän tein. Innostuin ripsuhameista kun tein sellaisen itselleni keväällä merirosvo-bileisiin. Näitä tulee varmasti lisää jossain vaiheessa. Kävin jo ostamassa ompelukoneeseen rypytyspaininjalankin niin ei tarvitse niitä rypytyslankoja ommella metrikaupalla.

Itsellenikin tein hameen. Kangas saattaa aiheuttaa fyysisiä vammoja migreeniherkille, mutta kun hamekuume iskee pitää valita se mitä kaapista löytyy. Tämän kankaan ostin joskus 70-luvun bileitä varten, mutta bileiden teema vaihtuikin vähän toisenlaiseksi, joten tämä jäi kaappiin makaamaan. Malli on niinkin omaperäinen kuin että vyötärön ympärys + pikkuisen väljyysvaraa ja vähän levennetään helmaa kohti.

Keväällä tein Tipsulle myös pari paitaa. Mansikka trikoo on Triteksistä viime kesältä ja raitapaidan Hello Kitty merkki H&M:ltä. Kaavana käytin Ottobren peruskaavaa joka tuli aikanaan tilauksen kylkiäisenä. Nyt kun katson noita kauluksia niin pitää varmaa lähteä sittenkin torjumaan sitä lamaa lisää. Mä niin haluaisin peitetikkikoneen! Onneksi tuo resorin saumakohta ei kuitenkaan näy kun paita on päällä.

Viimeisenä tässä maraton-postauksessa on Euroviisujen aikaan valmistuneet tilkkutäkit. Talvella on kiva kietoutua peittoon kun katselee telkkaria. Näin joskus jossain blogissa (en löytänyt enää linkkiä) täkin jossa oli käytetty mustaa, valkoista ja tehostevärinä pinkkiä. Meillä on olohuoneessa juuri nuo samat värit höystettynä vielä harmaalla joten siitä sain sitten idean tehdä oman version, vai pitäisikö sanoa versiot. Täkkejä on siis kaksi ja kokoa molemmilla on ~ 140 cm x 170 cm. Suurin osa kankaista löytyi valmiina, mutta joitakin jouduin vähän metsästämään. Tikkaukset tein näkymättömällä langalla ja tausta on kokonaan musta.

Ei kommentteja: