sunnuntaina, huhtikuuta 15, 2007

Arkistojen aarteita

Kaivelin lapsille vähän ohuempia vaatteita kun nuo ilmatkin lämpeni. Räpsin samalla kuvia vanhoista tekeleistä. Tämän hupparin tein Raksulle ~vuosi sitten. Materiaali on jostakin viime vuosituhannelta, enkä oikein tiedä mitä se on. Toiselta puolelta se tuntuu fleeceltä ja toisella puolella on pieniä lenkkejä, niin kuin froteessa. Jätin tuon lenkkipuolen päällepäin, kun se näytti minusta paremmalta.

Tähti on applikoitu ikivanhasta takistani ryöstetystä fleecestä. Olin jo monta kertaa heittämässä sitä vanhaa takkia roskiin, mutta aina kaivoin sen takaisin käyttöön. Se oli jo niin räjähtäneen näköinen, että leikkasin tuon tähden keskeltä takakappaletta :) Sen jälkeen takki oli rehellisesti päässyt eläkkeelle. Kaavat on Novitasta 4/2003.

Tiitin fleecen ohje oli Ottobressä 4/2006. Tämän ompelin viime kesänä loman viimeisinä päivinä. Sain oikein ompelulomaa kun mies lähti lasten kanssa mökille että sain olla pari päivää rauhassa ennen töiden alkua. (Miehellä ollut keuhkokuume muutti lähes koko kesäloman työleiriksi...)

Tykkään Ottobren kaavoista paljon ja ne on aina millilleen. Ikinä ei ole ollut ongelmia kappaleiden yhteensovittamisessa. Osittain tästä syystä lopetin SK:n tilauksen viime syksynä. Toinen syy oli se että yli kymmenen vuoden tilauksen jälkeen alkoivat samat mallit toistua vähän liian usein.

Hmm. Johtuukohan mun näytön asetuksista että kuvat on näin pimeitä? Kamerassa on säädöt paikallaan ja tulostettuina nämä on kirkkaampia.

Ei kommentteja: